EIGEN CAO VOOR DE VEILIGHEIDSREGIO'S - Vul de enquête in

16-06-2022

Momenteel is de rechtspositie van het personeel van de Veiligheidsregio’s de CAR UWO Veiligheidsregio’s. Dit is dan ook nu de cao voor de Veiligheidsregio’s geworden, sinds op 1 januari 2022 de Veiligheidsregio’s uit de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) zijn gestapt en de deze een eigen werkgeversvereniging hebben opgericht.

Voor de jaren 2021 en 2022 hebben wij de cao Gemeenten nog gevolgd met een paar aanpassingen, maar vanaf 2023 komt er dus een eigen cao voor de Veiligheidsregio’s (CAR UWO Veiligheidsregio’s) die in principe niet meer is gebonden aan de cao Gemeenten.

De gezamenlijke bonden FNV Overheid, BVB en CMHF hebben besloten om een korte enquête te houden onder de vakbondsleden en het personeel van de Veiligheidsregio’s, ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen van het najaar voor de cao van 2023 e.v.

Enquête
In de enquête wordt gevraagd wat voor jullie de belangrijkste onderwerpen zijn die aan de orde moeten komen in de nieuwe cao en welke onderwerpen nog missen. De uitkomst van deze enquête zal in belangrijke mate de cao-inzet bepalen van de FNV, BVB en CMHF.

Het is van groot belang dat jullie de enquête zo massaal mogelijk invullen zodat wij een goed beeld krijgen. Stuur deze enquête s.v.p. ook door naar al je collega’s.

De enquête staat open tot uiterlijk 3 juli.

De enquête kunnen jullie invullen via de link https://nl.surveymonkey.com/r/5DL76F8

Alvast bedankt,
Frans Carbo, FNV Overheid
Barry Douma, BVB
Peter Leenders, CMHF